6 Ocak 2016 Çarşamba

Tarçınlı Çelenk Çörek

Merhabaa iyi akşamlar :) Bugün size nefiss tarçınlı bir çörek tarifi vermek istiyorum hem görüntüsü hem lezzetiyle bu tarif harika. Ben yaparken ufak bir yanlışlık yapmış olsam da yine de harika oldu,eminim siz daha güzel yapacaksınız. :) Ertesi güne kalsa da tadı hiç değişmiyor bayatlama olmuyor. Mutlaka denemelisiniz derim. Buyrun tarife...




Malzemeler

2 su bardağı un
Yarım su bardağı ılık süt
1 paket kuru maya
1 adet yumurta sarısı
1 çimdik tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
30 gram eritilmiş tereyağ


Arası İçin

60 gram oda sıcaklığında tereyağ
4-5 yemek kaşığı toz şeker
1 tepeleme yemek kaşığı tarçın


Hazırlanışı

Unun 1,5 su bardağını yoğurma kabına alın.Üzerine maya,tuz ve şekeri karıştırın. Ortasını açıp tereyağı sütü ve yumurtayı ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Kulak memesi kıvamından cıvık olursa kalan unu da ilave edin. Yoğurduğunuz hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saat mayalanması için bekletin. Mayalanan hamuru un serptiğiniz tezgahın üzerinde hamuru dikdörtgen şekilinde açın. Arası için tereyağını bir kaseye alın şekeri ve tarçını ilave edip iyice karıştırın ve açtığınız hamurun üzerine her yerini kaplayacak şekilde sürün. Sürme işlemi bittikten sonra hamuru geniş tarafından başlayarak rulo şeklinde sarın ve rulonuzu enine ikiye bölün. İkiye böldüğünüz hamurunuzu ortasından başlayarak bir sağ bir sol yaparak iki taraftan sarın. Biraz sıkı sarın ki pişme esnasında hamurunuz kabaracak. Hamuru daire şeklinde büküp iki ucunu birbirine kıvıralım. Üzerine biraz toz şeker serpin ve 15-20 dk bekletin. Daha önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dk pişirin. Üzerine pudra şekeri serpip dilimleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder