22 Ocak 2016 Cuma

Dızmana

İyi akşamlar :) Bugün sizlerle yöresel bir lezzet olan dızmanayı paylaşmak istedim. İster kahvaltılarınızda ister beş çaylarında yapabileceğiniz çok pratik bir lezzet. Poğaçayı andırsa da üzerine dökülen sosla harika oluyor. Mutlaka denemelisiniz derim...



Malzemeler

1 su bardağı ılık süt
1,5 su bardağı ılık su
1 adet yaş maya veya kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
6-7 su bardağı un

Sosu İçin

1 su bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı tereyağ
2 adet yumurta

Hazırlanışı

Sütü,suyu,şekeri ve mayayı yoğurma kabına alıp maya eriyene kadar karıştırın. Tuzu da ilave edip unu azar azar ekleyelim.Unu kontrollü kullanalım her unun yapısı aynı olmayabilir.Oldukça yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edin.Hamuru iki katına çıkana kadar mayalandırın.
Mayalanan hamuru 4 eşit parçaya bölün.Hamurun bir parçasını alıp elinizle uzun bir şekile getirin ve 2 parmak kalınlığında parçalar kesin.Yağlanmış tepsiye dizin. Bütün hamuru bu şekilde hazırlayın.15 dk dinlendirin.Sos için tüm malzemeyi karıştırın ve hamurun üzerine dökün.200 derece de kızarana kadar pişirin.

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder