13 Ocak 2016 Çarşamba

Krema Dolgulu Portakallı Kurabiye

Merhaba :) bugün sizlere, miss gibi portakal kokan,hem görüntüsü hem de lezzeti ile harika bir kurabiye tarifi paylaşacağım. Eminim sizlerde denerseniz çok beğeneceksiniz.

Biliyormuydunuz!
Portakalda göz altı torbalarını önleyici,cildin yaşlanmasını geciktirici doğal antioksidanlar varmış. Ayrıca kabuğu da selüliti önlemede yardımcıymış. :)

Bu kısa bilginin ardından şimdi geçelim tarife....




Malzemeler

100 gram tereyağ
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı portakal suyu
1 paket vanilya
2 - 2,5 su bardağı un
Bir çimdik tuz
1 paket kabartma tozu

Kreması için

2 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
3-4 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya


Hazırlanışı

Tereyağ,toz şeker,portakal suyu ve vanilyayı karıştırma kabına alalım ve 2-3 dk çırpalım. Ayrı bir kabın içinde unu kabartma tozunu ve tuzu karıştıralım ve karışıma ekleyip ele yapışmayan çok yumuşak bir hamur elde edelim. Streç filme sarıp 30 dk buzdolabında bekletelim. Daha sonra hamurdan parçalar koparıp yuvarlayalım ve ortasına parmakla ya da bir kapak ile çukur yapalım. Kurabiyeleri 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dk kadar pişirelim kızarmamasına özen gösterin. Kreması için tüm malzemeyi koyup, koyu bir kıvam alana kadar pişirelim. Soğuduktan sonra kurabiyelerin ortasına kremayı çay kaşığı yardımıyla yerleştirin. Üzerini süslemek için 1 portakal ın kabuğunu rendeleyip üzerine serpin vee servise hazır.

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder