11 Ocak 2016 Pazartesi

Felafel

Merhabalar :) Bugün sizlerle orta doğu mutfağının göz bebeği felafel in tarifini paylaşmak istiyorum. Evimizde de sıklıkla yaptığımız bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Özellikle vejeteryan ya da et le arası
olmayanlar için harika bir lezzet. Geçelim tarife...


Malzemeler

1 su bardağı nohut
1 su bardağı iç bakla
Yarım su bardağı haşlanmış nohut
7-8 dal ince doğranmış yeşil soğan
1 demet ince kıyılmış maydanoz
5 diş sarımsak
4-5 yemek kaşığı un
1 yumurta
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı kabartma tozu
3 çay kaşığı kimyon
3 çay kaşığı kişniş
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik

Hazırlanışı

Islanmış nohut,haşlanmış nohut ve iç baklayı 2 gün suda ıslayın ve sık sık suyunu değiştirin.Nohutların kabuklarını soyup bakla ile beraber rondoda iyice çekin. Çekilen karışıma yeşil soğan,sarımsak ve maydanozu da ekleyip tekrar rondo da çekin. Daha sonra bu karışımı bir karıştırma kabına alıp içine yumurta,tuz,pul biber,karabiber,kişniş,kimyon,un ve kabartma tozunu da ekleyip iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı 2 saat buzdolabında bekletin. Daha sonra bu karışımdan yassı yuvarlak köfteler hazırlayıp kızgın yağda kızartın. Felafeli sıcak olarak sandviç ekmeğinin içine tahin sos,turşu ve domates koyup servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder