20 Ocak 2016 Çarşamba

Kalpli Rulo Pasta

Merhaba :) Bugün çok şirin aynı zamanda da çok kolay ve lezzetli bir pasta yaptım ve hemen sizlerle de paylaşmak istedim. Umarım sizde deneyip beğenirsiniz :)


Keki İçin

3 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı un
1\2 paket kabartma tozu

Kalpler İçin

1 yumurta sarısı
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı şeker
20 gram tereyağ
2 yemek kaşığı kakao

Kreması İçin

2 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ

Hazırlanışı

Bir kasenin içine yumurta beyazını,unu,şekeri,yağı ve kakaoyu koyup karıştırın. Yağlı kağıdın bir tarafına kalpler çizin ve kağıdın ters tarafını çevirip çizdiğiniz kalpleri hazırlamış olduğunuz karışımla doldurun 15 dk buzdolabında bekletin.
Diğer taraftan yumurta beyazı ve yumurta sarılarını ayırıyoruz ve her ikisine de şekerin yarısını ekleyip çırpıyoruz. Beyazlar kar gibi olacak. Sarılar mayonez kıvamında olsun. Yumurta sarılarının içine unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Daha sonra akları da bu karışıma ekleyip spatula yardımıyla karıştırın. Buzdolabından çıkardığınız tepsinin üzerine hamuru döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dk kadar pişirin. Krema için tüm malzemeyi tencereye alıp iyice karıştırın ve ocağa alıp koyulaşana kadar pişirin. Fırından çıkan keki ters çevirip tezgaha alın ve üzerine nemli bir serin rulo yapın yoksa rulo sararken kekiniz kırılır. Ilıyan kekinizi kağıttan çıkarın ve üzerine soğumuş kremanızı sürün bir kenarına istediğiniz bir meyveyi dizin ve rulo yapın. 1 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.

Afiyet Olsun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder