15 Ocak 2016 Cuma

Haşhaşlı Kalp Çörek

Merhabalar :) bugün yine güzel bir tarifi sizlerle paylaşmak istiyorum. Haşhaş ezmesiyle yaptığım bu çörekleri denemenizi tavsiye ederim. Sevdiklerinize kalpli kalpli çörekler hazırlamak isterseniz buyurun tarife...




Malzemeler

1 çay bardağı eritilmiş tereyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
3 tatlı kaşığı kuru maya
Yarım çay bardağı şeker
Bir fiske tuz
6-7 çay bardağı kadar un

İç Harcı için

4 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
Yarım çay bardağı şeker
Yarım çay bardağı süt
4 yemek kaşığı sıvıyağ

Hazırlanışı

Tereyağını erittikten sonra içine sütü ve yoğurtu ekleyip karıştırın. Yoğurma kabına maya ve şekeri ekleyip karıştırın. Tereyağlı karışımı da mayaya ekleyip karıştırın.Azar azar unu ilave ederek ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edin. Hamuru yarım saat ılık yerde mayalanması için bekletin. İç harcı için tüm malzemeyi karıştırın. Hamurdan parçalar koparıp elinizi sıvıyağa batırarak hamuru açın. İçine iç harcı koyup hamurun her yerine yayın. Kalp şeklini vermek için resimleri inceleyin. Resimde ki gibi hazırlayıp tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısı sürerek 175 derecelik önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder