4 Ocak 2016 Pazartesi

Portakal Kremalı Kek

Yeni yılın ilk tarifiyle herkese merhaba :) son zamanlarda keklere takmış durumdayım :) değişik bir tarif denedim bu kez ve sonuçtan çok memnun kaldım hem kek hem pasta gibi değişik bir tarifi sizlerle paylaşmak istiyorum. Umarım sizde deneyip beğenirsiniz,şimdi geçelim tarife...




Portakal Kreması

3 çay bardağı portakal suyu
Yarım çay bardağı toz şeker
2 tatlı kaşığı (tepeleme) nişasta
1 paket vanilya

Hamuru İçin

200 gram tereyağ
3 yumurta
1,5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı portakal suyu
5 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 portakal kabuğu rendesi

Kırıntı Hamuru İçin

100 gram tereyağ
1,5 çay bardağı un
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya


Hazırlanışı

Öncelikle kremamızı hazırlayalım bunun için, nişastayı portakal suyunun yarım çay bardağı ile eritin.Kalan portakal suyunu şeker ile birlikte ocağa alıp kaynamaya başlayınca nişastalı karışımı vanilya ile birlikte ekleyin bir taşım kaynayınca ocaktan alıp içine tereyağını ekleyip karıştırın ve soğuması için kenara alın. Kırıntı hamuru için tüm malzemeyi mikserin yüksek devrinde iyice karıştırın dağınık bir karışım elde edin. Şimdi kek hamuru için yumurta,vanilya ve şekeri açık renk alana kadar köpürtün diğer taraftan ocağa tereyağını alıp eridikten sonra kenara alın ve hemen içine süt ve portakal suyunu ekleyin.(Bu işlem tüm sıvıları aynı ısıda yapacak) Kabartma tozu ile unu birlikte eleyin. Tereyağlı karışımı ve unlu karışımı yumurtalı karışımımıza ekleyip pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın. Şimdi işin en keyifli kısmı :) tabanına yağlı kağıt serilmiş kelepçeli bir kalıba kek hamurumuzu dökelim. Portakallı kremamızı da hamurumuzun üzerine dökelim ve hamurla kremayı küçük hareketlerle biraz karıştıralım alttan üstte yapabilirsiniz. Son olarak kırıntı hamurumuzu da üzerine yayalım ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50 dk pişirin. 1 saat kadar dinlendirip servis yapabilirsiniz ama bu keki sıcakta yiyebilirsiniz. Artık size kalmış :)) Şimdiden afiyet olsun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder